در ابتدا پیش از اینکه برای شما از آموزش مجازی صحبت کنیم ، سیر تکامل آموزش و برگزاری کلاس های آموزشی را با شما مرور می کنیم و سپس به بررسی و تاریخچه انواع روشهای آموزش مجازی از ابتدا تا کنون می پردازیم. پس با ما همراه باشید.
حتماً در فیلمهای قدیمی دیده اید که در گذشته کلاس های درس چیزی بیشتر از یک اتاق تنگ و تاریک و یک فرش با یک تکه چوب به عنوان تخته و تکه ای زغال نبود . با گذشت زمان این کلاس ها به نیمکت و میز برای شاگردان و یک تخته سیاه و گچ مجهز شد. پس از مدتی به جای تخته سیاه و گچ، تخته های وایت برد و ماژیک به عنوان ابزار آموزش به کلاس ها آمد.
با ورود اولین ویدیو پروژکتورها و تخته های هوشمند، عنوان کلاس هوشمند برای اولین بار مطرح شد . در بسیاری از کشورها با سرعت بسیار زیادی کلاس های درس در مدارس و دانشگاه ها اصطلاحاً هوشمند شدند. اما جالب است بدانید که همه این موارد به سادگی اتفاق نیفتاد. خیلی از مردم با تغییرات به وجود آمده در صنعت آموزش مخالفت کردند و تاثیر آموزش به روش های سنتی را بیشتر می دانستند به طور مثال در آمریکا از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۸ با صرف هزینه های بسیار زیاد و تلاش های دولت و مدارس در جهت فرهنگ سازی استفاده از تخته های هوشمند به جای تخته سیاه و گچ با شکست مواجه شد و درصد زیادی از مدارس از همان شیوه در آموزش و کلاس های خود استفاده می کردند (احتمالا چون معلمان زحمت کش در کارکردن با این تجهیزات به مشکلاتی بر میخوردند و زمام، و عنان کلاس از دستشان در می رفت). همانطور که کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیست.
به دلیل رشد و پیشرفت بشر در هر زمینه ای و پیچیده تر شدن وضعیت زندگی و کسب و کارها، بیش از هر زمان دیگری به روز بودن و آموزش دیدن اهمیت دارد. امروزه کمتر کسی می تواند با اطلاعات و دانش پنج سال گذشته در کسب و کار خود با دیگران رقابت کند و تنها راه پیش رو، صرف زمان و انرژی برای آموزش است. اغلب افراد و فعالین کسب و کار به دلایل مشترک امکان آموزش دیدن را ندارند . یکی از مهمترین این دلایل مشغله و محدودیت زمانی این افراد است که امکان حضور در دوره های آموزشی مورد نظر را از آنها می گیرد. لذا در این میان است که اهمیت آموزش در هر مکان و در هر زمان مطرح میشود.
همه می دانیم که با ورود اینترنت و تکنولوژی های جدید سرتاسر زندگی بشر دستخوش تغییرات چشمگیری شده است . امروزه در هر خانه اینترنت ، حداقل یک گوشی هوشمند و یک دستگاه کامپیوتر یا لپ تاپ وجود دارد. و اغلب ما از امکانات زیبا و جذاب دنیای اینترنت در کسب و کار و زندگی مان استفاده می کنیم . تا جایی که بسیاری از ما ادامه کسب و کار و رفاه خود را در گروی بقای نرم افزار ها ، وب سایت ها وسایر بستر های اینترنتی می دانیم . امروزه هر کودکی از سنین پایین استفاده کردن از گوشی تلفن همراه و یا تبلت را از بزرگترهای خود آموزش می بینند و گاهی در استفاده از آنها جلو می زند .در ابتدا محققان و فعالان حوزه دیجیتال با بررسی این رفتار به فکر استفاده از اینترنت و نرم افزارها در صنعت آموزش و پرورش افتادند و به تکاپو افتادند تا با استفاده از روش هایی ، آموزش آنلاین در فضای دیجیتال را شروع نمایند.